luni, 7 octombrie 2013

Retete usoare pentru smoothie-uri raw

Smoothie-urile raw sunt foarte usor de preparat, aduc un aport mare de energie si sunt foarte bune in curele de slabire sau detoxifiere. Unul dintre beneficiile majore este ca aceste bauturi sunt pline de nutrienti. Acest articol va prezinta 10 trucuri pentru prepararea unor bauturi raw foarte sanatoase.

Asadar, iata care sunt cele 10 trucuri pentru prepararea unui smoothie delicios:
1. Folositi unul sau doua fructe proaspete, ori congelate, pentru a indulci in mod natural bautura. Puteti folosi banana, mango, ananas, kiwi, pere, fructe de padure. Optiunile sunt nelimitate.
2. Castravetii, melasa, pepenele rosu sunt ingrediente foarte bune pentru un continut mai ridicat de apa.
3. Adaugati o jumatate de morcov sau o jumatate de telina. Puteti experimenta si cu alte legume.
4. Adaugati gheata si/sau apa pentru a-i da bauturii consistenta pe care o doriti.
5. Alegeti o leguma cu frunze, precum spanacul, patrunjelul sau coriandru. Ierburile au proprietati care le recomanda in curele de detoxifiere, asa ca nu uitati de ele. Incercati de fiecare data altele. Adaugati aproximativ o cana plina de astfel de legume, sau incepeti cu o cantitate mai mica, daca smoothie-urile reprezinta ceva nou in cura dvs.
6. Puteti adauga diferite sucuri pentru a indulci bautura, precum sucul de merisoare, portocale sau ananas. Asigurati-va totusi ca nu adaugati prea mult, deoarece bautura va fi oricum dulce de la fructele amestecate deja.
7. Adaugarea unei linguri de pudra proteica din seminte de canepa este o modalitate buna de a beneficia de proteine naturale. Semintele de canepa reprezinta o sursa completa de proteine, contin acizi grasi esentiali, sunt bogate in fibre si minerale precum fier si magneziu.
8. Incercati pe cat posibil sa cumparati produse organice. Asta inseamna mai putine chimicale, pesticide si ierbicide in smoothie-ul dvs.
9. Distrati-va folosind combinatiile preferate. Amestecati orice legume si fructe aveti la indemana si preparati bauturi delicioase.

In continuare va prezentam doua retete de bauturi raw.
Reteta 1
2 cani de melasa, 1 cana de spanac, 1 castravete, 1 lingura de pudra proteica, apa sau gheata dupa preferinte. Amestecati totul intr-un blender.
Melasa contine foarte multa apa si este un indulcitor natural, precum si o sursa excelenta de vitamina C. Este un ingredient perfect pentru orice smoothie raw. Melasa amestecata cu castravete, are un gust racoritor.

Reteta 2
Suc de merisoare sau portocale, 1 portocala, 1 banana, o jumatate de cana de napi, o jumatate de radacina de telina, o jumatate de morcov, 4-6 cuburi de gheata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu