luni, 8 iulie 2013

Cele 5 alimente pentru o viata mai buna!


Schimbarea obiceiurilor alimentare poate face mai multe lucruri bune decat sa va ajute sa aveti o talie mai subtire. Cu ingrediente corect alese puteti reduce riscul de cancer si, de asemenea, sa aveti o durata de viata mai mare. Mai multe informatii despre cele 5 alimente va ofera si expertul in sanatate Dr. Andrew Weil in cateva filmulete de la emisiune a lui Dr. Oz. Daca doriti sa le vizionati faceti click aici.  

1. Ciuperci asiatice fierte (Portie: nelimitat)
Ciupercile contin diferiti compusi care stimuleaza sistemul imunitar, ajutand la prevenirea bolilor. Avand mai putin de 100 de calorii pe cana, sunt foarte bune si pentru diete. Dar nu uitati de un lucru extrem de important, daca ciupercile nu sunt fierte foarte bine veti pierde din beneficiile lor. Cateva soiuri dintre aceste ciuperci sunt: Shiitake, Maitake, Enoki.

2. Alimente integrale din soia (Portie: 1-2 portii pe zi)
Cand mergeti la cumparaturi, uitati-va si dupa alimente integrale din soia care contin multe proteine. Incercati sa mancati tofu, lapte de soia, nuci de soia. Acestea sunt niste surse extraordinare de proteine si va pot proteja impotriva cancerului de prostata sau cancerului de san.

3. Legume crucifere (Portie: nelimitat)
Legumele crucifere fac parte din familia verzei. Ce este minunat la acestea, este ca si ele, de asemenea, ne protejeaza impotriva cancerului. Cautati sa includeti in alimentatia dumneavoastra: varza, conopida, broccoli, varza chinezeasca sau varza de Bruxelles.

4. Grasimi sanatoase (Portie: 5-7 ori pe zi, aproximativ 1 lingurita)
Nu toate grasimile sunt rele si daunatoare pentru organism – unele dintre acestea, de exemplu, protejeaza inima, cum ar fi acizii grasi omega 3 si omega 6. Daca doriti sa cresteti aportul de grasimi bune si sa scapati de cele daunatoare din organism, atunci asigurati-va ca pe lista dumneavoastra de cumparaturi se afla urmatoarele ingrediente: seminte de canepa, ulei de canepa, batoane de canepa, capsule cuulei de canepa, seminte de in, ulei de nuci, ulei de masline, ulei de alune.

5. Cereale integrale (Portie: 3-5 portii pe zi, 1 portie avand aproximativ jumatate de cana)
Cele mai bune cereale integrale sunt acelea unde chiar putem sa vedem in pachet cereale sau bucati mari de cereale. Aceste alimente nu vor creste nivelul de zahar din sange asa cum fac produsele realizate din faina si zahar. Incercati orezul salbatic, orezul brun, orzul, quinoa, srotul, etc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu