luni, 25 noiembrie 2013

Nutritia semintelor de canepa

Niciun comentariu:
Nu exista nicio indoiala ca samanta de canepa este cel mai nutritiv aliment pe care il puteti oferi corpului dvs. Cu toti amino-acizii esentiali intr-o forma mai bio decat in orice aliment existent, aceasta este cea mai buna cale pentru oameni de a obtine proteine. Este, de asemenea, cel mai bun mod de a obtine acizi grasi esentiali, fibre si minerale. Singurul lucru deficitar al semintelor de canepa il reprezinta vitaminele care insa, pot fi foarte usor procurate din fructe si legume.

Totusi nici semintele de canepa nu sunt complet absente de vitamine, deoarece contin vitamina E impreuna cu un spectru de vitamina B. Cantitatile de vitamina B sunt destul de mici, dar totusi sunt prezente. Atata timp cat veti manca  mai multe produse de canepa, veti primi o cantitate suficienta de vitamine de calitate foarte bune, care vor fi mult mai bine asimilate de organism decat cele din suplimente de exemplu. Este important sa obtineti nutrienti de la o mare varietate de surse, de aceea este bine sa mancati fructe si legume pe langa alimentele din canepa.

Teoretic, ati putea supravietui doar cu seminte de canepa. Atata timp cat aveti si o sursa de vitamina C, aveti toate substantele necesare. Cele trei mari categorii esentiale pentru supravietuire sunt: grasimi, carbohidrati si proteine. Samanta de canepa este perfecta pentru toate cele trei. Fibrele solubile si insolubile din canepa acopera categoria de carbohidrati iar acizii grasi Omega sunt responsabili pentru grasimi. Dupa cum am mentionat, canepa contine toti aminoacizii esentiali, si, astfel este o proteina perfecta.

Este evident ca exista ceva special in canepa, asa cum nu numai ca este  un aliment perfect are si foarte multe utilizari industriale.  Cu toate acestea, utilizarea de canepa in scopuri nutritionale este inca in faza incipienta si o sa dureze o perioada de timp pana cand lumea va intelege ceea ce poate face aceasta planta.
Daca nu stiti cum sa consumati semintele de canepa va invitam sa incercati retetele delicioase postate pe site-ul nostru...Vezi retete.

luni, 18 noiembrie 2013

Super alimentele – mancarea organica

Niciun comentariu:
Mancarea organica este reprezentata de acele alimente originale comestibile ale naturii. Caracteristica lor cea mai importanta este ca nu contin produse chimice si deservesc doar pentru cresterea si buna functionare a organismului.

Orice organism necesita o ratie adecvata de energie, apa si alimente pentru a se dezvolta si a functiona corespunzator, iar aceste caracteristici sunt in principal furnizate de alimentele crude ecologice.

Fiecaruia dintre noi ne place mancarea cu diferite condimente sau tipuri de ulei din belsug care da un gust si o aroma delicioasa. Acest lucru insa, nu numai ca ajuta alimentele sa-si piarda componentele benefice, dar de asemenea, daca sunt folosite in exces pot duce si la anumite boli, fara a oferi nimic din componentele esentiale cerute de organismul nostru. Alimentele crude ecologice nu ofera doar gust, ci accelereaza si rata de crestere si dezvoltare a corpului.

Mancarea organica si produsele bio ajuta organismul sa obtina un excess de energie, sa lupte impotriva bolilor printr-un sistem imunitar puternic, asigura o piele stralucitoare si previne aparitia unor boli nocive: atacul de cord, cancerul, osteoporoza si altele. Prin urmare putem afirma cu certitudine ca alimentele bio sunt solidare fiintelor umane in foarte multe moduri.

Prin urmare, consumul de alimente organice crude va imbunatati functiile organismului prin consolidarea sistemului imunitar, protejarea celulelor de daune, scaderea colesterolului  din sange si imbunatatirea sistemului digestiv.

Alimentele crude ecologice sunt un produs al naturii usor de digerat. Este recomandat sa se consume alimente crude la orice varsta deoarece ofera organismului vitamine utile, proteine si grasimi usor digerabile si mai ales pentru ca sunt naturale, fara efecte secundare.

luni, 11 noiembrie 2013

Mancarea organica si fara gluten

Niciun comentariu:
Majoritatea oamenilor inca nu au incredere in alimentele organice si fara gluten, parerea multora fiind ca sunt scumpe si astfel nu merita sa fie cumparate. Insa dupa ce vedem la televizor si prin ziare atatea alimente care dauneaza sanatatii lasam la o parte pretul si tot incercam macar odata alimentele organice. Cei mai multi care fac acest lucru aleg sa le consume apoi in mod regulat.

Toata lumea a auzit ca alimentele organice si fara gluten sunt mai bune si mai sanatoase pentru organism, dar multi nu cred ca se justifica costurile suplimentare. Este adevarat ca mancarea bio / organica este un pic mai scumpa decat cea non organica, insa beneficiile acestor alimente depasesc cu mult pretul pe care trebuie sa-l platim. De asemenea aceste alimente va vor uimi si cu gustul lor, nu doar cu beneficiile pe care le ofera.

Sa lasam deoparte pentru moment efectele puternice si beneficiile minunate pe care alimentele ecologice le au. Sa presupunem ca faceti parte din marea majoritate a populatiei care nu tin cont cu adevarat de ce anume mananca, atata timp cat are un gust bun. Sa presupunem ca sunteti dispusi sa platiti mai mult daca aroma alimentelor este buna. Ei bine veti avea o mare surpriza, alimentele organice sunt delicioase.

Atunci cand comparati legume si fructe organice cu cele non organice, prima diferenta o veti observa la gustul lor. Gustul in cazul celor organice este mult mai intens, veti simti imediat ca exista o diferenta. Veti fi uimiti de aroma legumelor fierte sau a mancarilor gatite in mod natural fara alimente cu gluten. Nu trebuie sa fiti bucatar pentru a prepara mese delicioase, nici macar nu trebuie sa stiti sa gatiti pentru ca aceste alimente organice nu se gatesc, se consuma neprelucrate.

Alimentele organice sunt, de asemenea, si foarte sanatoase si puteti vedea asta in modul in care organismul reactioneaza la ele aproape imediat. Acestea au o enzima  care imbunatateste eliminarea toxinelor si imbunatateste procesul digestiv. Acest lucru va ofera mai multa energie, mai putin oboseala si va veti simti mai plini de viata. Din cauza usurintei cu care corpul nostru digera alimentele organice putem sa pierdem si in greutate.

Alimentele procesate pe de alta parte, fac corpul sa lucreze mai mult la digestie lasandu-va obosit si fara energie. Toxinele raman in organism si blocheaza intestinele din aceasta cauza sistemul digestiv lucreaza mai mult decat ar trebui. Chiar daca nu puteti sa renuntati definitiv la alimentele procesate, adaugarea de legume organice si alimente fara gluten in dieta dvs va reduce pofta de alimente procesate, iar poate cu timpul veti ajunge sa consumati doar aceste alimente.

luni, 4 noiembrie 2013

De ce mancarea organica este mai sanatoasa?

Niciun comentariu:
In primul rand alimentele care formeaza mancarea organica sunt cultivate ecologic, fara sa fie adaugate substante chimice, pesticide si alte lucruri daunatoare pentru organismul nostru. Daca va intrebati cum sunt controlate insectele de catre cultivatori pentru a nu manca plantele  raspunsul este unul simplu, sunt folositi paianjenii care mananca destul de multe insecte daunatoare culturilor.

Un alt lucru care face ca alimentele organice sa fie mai sanatoase este faptul ca ingrasamintele folosite sunt naturale si nu au imbunatatiri chimice adaugate. Acest lucru face culturile sa fie mai bogate in vitamine, minerale si substante nutritive valoroase de care organismul nostru are nevoie pentru a se mentine intr-o stare buna de sanatate. Un exemplu foarte la indemana este cel al sosurilor picante de rosii pe care foarte multi oameni le folosesc. Acestea insa nu sunt foarte bune deoarece companiile proceseaza rosiile, adauga conservanti si alte ingrediente care reduc antioxidantii oferiti de rosii.

Si carnea este procesata. Aici va dam ca exemplu fermele care folosesc hormoni de crestere si alte substante pentru a face vacile sa produca mai mult lapte, insa multe dintre aceste substante ajung in carnea sau in laptepe lor pe care noi ulterior le consumam.

Este adevarat ca atunci cand mergeti la magazin mancarea bio cultivata ecologic are un pret mai mare decat alimentele procesate. Cu toate acestea daca va ganditi pe termen lung ceea ce cheltuim astazi in plus pe mancare ne va apara in viitor de boli si probleme de sanatate grave: cancer, colesterol ridicat, boli de inima, etc.

Alimentele cultivate ecologic sunt mai bogate in vitamine, minerale si antioxidanti decat alimentele procesate, deoarece prin procesare multe dintre acestea sunt eliminate in mod intentionat sau nu. Daca mai si gatim alimentele atunci si mai multe dintre acestea sunt eliminate in procesul de fierbere. Fructele si legumele sunt de cele mai multe ori pulverizate cu conservanti inainte de a fi expediate catre magazine, iar acest lucru reprezinta un motiv foarte bun sa le spalati intotdeauna cu apa din abundenta.

Asadar nu uitati ideea de baza a acestui articol si a alimentelor organice, chiar daca platiti in prezent mai mult pe aceste alimente, cu siguranta in viitor veti fi mai protejati de foarte multe boli pentru care tratamentele, daca exista, costa enorm.