luni, 29 iulie 2013

Beneficiile semintelor de canepa pentru arderea grasimilor in mod natural

Niciun comentariu:
Descoperiti beneficiile incredibile asupra pierderii in greutate a semintelor din canepa, cum sa le pregatiti cel mai bine si in ce cantitate trebuie sa le consumati pentru a obtine beneficii maxime. Semintele de canepa, nucile, uleiul si pudra sunt vitale pentru o dieta buna si sanatoasa.

Multi oameni au inceput sa foloseasca produsele obtinute din seminte de canepa in ultima vreme. De exemplu sportivii si persoanele care fac fitness folosesc cel mai mult pudra proteica deoarece contine foarte multe proteine ce ajuta la musculatura.

Produsele obtinute din canepa sunt verzi din cauza nivelului ridicata de clorofila pe care il contine. Semintele de canepa au un gust foarte bun, de nuca. Unii chiar spun ca acestea ar fi o combinatie de gusturi intre caju si nucile de pin.

Semintele de canepa fac parte dintre semintele cu cele mai mici niveluri de grasimi saturate. Canepa in orice forma (pudra proteica, ulei, seminte) este incredibil de hranitoare. Este o proteina completa, plina de uleiuri esentiale, in combinatia perfecta pentru consumul uman. Aproximativ 65% din proteina care se gaseste in samanta de canepa poate fi digerata in forma bruta de catre organismul nostru. Prin urmare, puteti pune de exemplu seminte de canepa in salate, fara a fi nevoie sa le gatiti inainte.

Produsele din seminte de canepa sunt foarte bune pentru atleti si culturisti deoarece stimuleaza muschii cu energie. Pudra proteica, uleiul sau semintele ofera un impuls de energie extraordinara pentru toata lumea.

Uleiul de canepa presat la rece trebuie neaparat sa fie refrigerat pentru a se pastra proaspat, caldura distrugand nutrientii din el. Uleiul este minunat atunci cand este utilizat in: salate, sosuri, piureuri, este nevoie doar de o lingura.

De cat ulei de canepa este nevoie pentru a profita din plin de beneficiile lui?
O lingura constituie o portie. Cantitatea necesara variaza in functie de reteta pe care o faceti. Ar putea fi nevoie de o singura lingura sau de 3-4. Tineti cont atunci cand gatiti si de numarul de persoane care vor servi masa.

De exemplu, aproximativ 30 de grame de pudra contine 115 calorii si 2,8 grame de grasime din care 0.4 grame grasimi saturate, 2 grame de grasimi polinesaturate, ½ grame de Omega 6 si ½ grame de acizi grasi Omega 3, precum si 0.4 grame de grasimi monosaturate. Nu exista colesterol deloc, insa sunt aproximativ 13 grame de carbohidrati si 11 grame de proteine.

joi, 25 iulie 2013

Carmen Bruma, supersilueta in doar 6 saptamani!

Niciun comentariu:
Va prezentam cu mult drag si entuziasm proiectul 3S (Sanatoasa, Supla, Satula) alaturi de Carmen Bruma, un proiect in care Canah este partener.

Maine revista Unica apare impreuna cu programul 3 S - SANATOASA SUPLA SATULA (carte si dvd), varianta imbunatatita cu cateva retete de salate sanatoase si usor de preparat, pe care le puteti consuma in loc de masa. - Carmen Bruma

Sunteti curioasi sa aflati ce putem sa rontaim si sa nu ne ingrasam? Cum putem servi 3 mese si 2 gustari pe zi si sa ne mentinem suple? Ce mananca Carmen in vacante si care este desertul ei preferat? Pe scurt, vreti sa aflati ce inseamna 3S?

3S inseamna „Sanatoasa, Supla si Satula” pentru ca, pe langa exercitiile efective, cartea propune si un regim alimentar sanatos, cu trucuri si retete inedite, o mare parte din acestea fiind realizate cu produsele 100% naturale de la Canah.

luni, 22 iulie 2013

Utilizarea semintelor de canepa

Niciun comentariu:

Semintele de canepa sunt de departe semintele cele mai nutritive din lume. Au cel mai mare continut de proteine, desi tehnic soia contine cu doua procente mai multe proteine la aceeasi greutate. Cu toate acestea, cu soia exista o serie de probleme, cum ar fi excesul de estrogen si phylates, care inhiba absorbtia de substante nutritive si poate reduce drastic eforturile dvs in incercarea de a avea o alimentatie mai sanatoasa. Oamenii ar trebui sa fie constienti ca semintele de canepa reprezinta hrana perfecta, deoarece nu are absolut niciun dezavantaj, ci doar calitati care vin in ajutorul nostru.

Deoarece exista atat de multe modalitati de a introduce semintele de canepa in dieta dvs, nu exista nicio scuza pentru a nu face acest lucru. Modul cel mai usor este sa le mancati efectiv, fara sa le amestecati cu nimic altceva, acestea avand un gust foarte bun, asemanator cu cel al semintelor de floarea soarelui. Totusi, daca doriti sa le combinati cu alta mancare, atunci cele mai populare alimente sunt: iaurtul, cerealele si inghetata. 

Daca nu doriti sa consumati semintele de canepa dar vreti sa beneficiati de beneficiile lor, atunci exista pudra proteica din canepa. Aceasta reprezinta de fapt seminte de canepa macinate. Companiile pot analiza aceasta pudra si astfel au posibilitatea sa controleze cu exactitate cate proteine va contine. De exemplu, exista pulberi de pudra proteica care contin fibre suplimentare sau extra proteine. Acestea le alegem in functie de obiectivele noastre, daca dorim sa crestem masa musculara atunci pudra proteica cu proteine suplimentare este alegerea corecta, daca doar incercam sa imbunatatim digestia, de exemplu, cele cu fibre sunt mai indicate.

Un lucru foarte interesant, este ca in prezent au mai aparut si alte variante de a consuma semintele de canepa.  Am fost surprinsi de inghetata de canepa, dar acum exista si concentrate din seminte de canepa, sub forma lichida. Un astfel de produs este util pentru ca semintele sunt concentrate intr-o forma lichida si pot fi luate foarte repede. Personal noi recomandam sa folositi toate aceste variante pentru a profita la maxim de beneficiile produselor din canepa.

Totusi daca alegeti sa utilizati mai multe dintre aceste metode trebuie sa stiti ca veti obtine rezultatele dorite mai rapid, insa nu uitati un lucru esential, canepa este un aliment integral, crud pe care nu trebuie sa il consumati in exces!

luni, 15 iulie 2013

Beneficiile canepii asupra sanatatii!

Niciun comentariu:

Alimentele obtinute din canepa industriala contin foarte multe substante nutritive benefice, cele mai importante fiind acizii grasi esentiali pentru organismul nostru.

Uleiurile de canepa au un numar mare de aplicatii industriale, cum ar fi lubrifianti industriali, combustibili bio, sapunuri, etc. Noi nu vedem niciun motiv logic de a  interzice aceasta planta minunata, atat de benefica sanatatii si cu atat de multe intrebuintari. In multe locuri guvernele inca interzic canepa avand ca motiv razboiul contra drogurilor, un  motiv total eronat, pentru ca  nu se face diferenta intre marijuana, care are proprietati psihotrope, si canepa, care nu are.

Canepa este o planta inalta, aspra, originara din Asia care a fost naturalizata si cultivata in multe alte parti ale lumii. De asemenea, este adesea numita „canepa indiana” sau „marijuana”. Canepa are multe calitati si este o mare sursa de fibre valoroase fiind, de asemenea, folosita in compozitia unor medicamente.

Canepa nu este acelasi lucru cu marijuana. Desi aceste doua plante sunt foarte strans legate, in prezent termenul de „canepa” se refera la varietatea de plante care nu contin un nivel ridicat de tetrahidrocanabinol (THC) – elementul psihoactiv din marijuana. De asemenea, este adesea numita si „canepa industriala”.

Canepa industriala este o cultura versatila, care poate fi utilizata pentru obtinerea multor produse ecologice. De exemplu, fibrele de canepa au fost folosite in trecut pentru a face corzi foarte puternice, imbracaminte si hartie. Imbracamintea din canepa este de patru ori mai calduroasa decat cea de bumbac, are de trei ori rezistenta la tractiune a bumbacului, mult mai durabila si foarte important, este ignifuga.

Fibra este cea mai importanta componenta a plantei. Mai este cunoscuta si sub numele de „coaja” – fibrele care cresc pe exteriorul si interiorul tulpinii plantei. Fibrele de canepa pot fi foarte lungi – pana la 4 metri, pe lungimea plantei. Canepa poate fi in mod natural alba-crem, maro, gri, neagra sau verde. Canepa este o fibra populara deoarece este foarte puternica si creste foarte repede. Ea produce cu aproximativ 10% mai multe fibre decat bumbacul sau inul.

In tara noastra, inainte de `89 existau peste 40.000 de hectare de canepa, in prezent nu se cultiva mai mult de 500 de hectare. Principalul motiv este lipsa de interes a agricultorilor romani pentru aceasta planta, insa este si vina guvernului care in anul 2000 au votat o lege prin care au declarat canepa ca fiind drog. In prezent  aceasta lege a fost revizuita si culturile sunt din nou legale, de aceea CANAH va ofera produse din canepa de cea mai buna calitate: ulei de canepa, seminte decorticate, batoane ecologice. Puteti vizualiza produsele noastre accesand siteul: www.canah.com

luni, 8 iulie 2013

Cele 5 alimente pentru o viata mai buna!

Niciun comentariu:

Schimbarea obiceiurilor alimentare poate face mai multe lucruri bune decat sa va ajute sa aveti o talie mai subtire. Cu ingrediente corect alese puteti reduce riscul de cancer si, de asemenea, sa aveti o durata de viata mai mare. Mai multe informatii despre cele 5 alimente va ofera si expertul in sanatate Dr. Andrew Weil in cateva filmulete de la emisiune a lui Dr. Oz. Daca doriti sa le vizionati faceti click aici.  

1. Ciuperci asiatice fierte (Portie: nelimitat)
Ciupercile contin diferiti compusi care stimuleaza sistemul imunitar, ajutand la prevenirea bolilor. Avand mai putin de 100 de calorii pe cana, sunt foarte bune si pentru diete. Dar nu uitati de un lucru extrem de important, daca ciupercile nu sunt fierte foarte bine veti pierde din beneficiile lor. Cateva soiuri dintre aceste ciuperci sunt: Shiitake, Maitake, Enoki.

2. Alimente integrale din soia (Portie: 1-2 portii pe zi)
Cand mergeti la cumparaturi, uitati-va si dupa alimente integrale din soia care contin multe proteine. Incercati sa mancati tofu, lapte de soia, nuci de soia. Acestea sunt niste surse extraordinare de proteine si va pot proteja impotriva cancerului de prostata sau cancerului de san.

3. Legume crucifere (Portie: nelimitat)
Legumele crucifere fac parte din familia verzei. Ce este minunat la acestea, este ca si ele, de asemenea, ne protejeaza impotriva cancerului. Cautati sa includeti in alimentatia dumneavoastra: varza, conopida, broccoli, varza chinezeasca sau varza de Bruxelles.

4. Grasimi sanatoase (Portie: 5-7 ori pe zi, aproximativ 1 lingurita)
Nu toate grasimile sunt rele si daunatoare pentru organism – unele dintre acestea, de exemplu, protejeaza inima, cum ar fi acizii grasi omega 3 si omega 6. Daca doriti sa cresteti aportul de grasimi bune si sa scapati de cele daunatoare din organism, atunci asigurati-va ca pe lista dumneavoastra de cumparaturi se afla urmatoarele ingrediente: seminte de canepa, ulei de canepa, batoane de canepa, capsule cuulei de canepa, seminte de in, ulei de nuci, ulei de masline, ulei de alune.

5. Cereale integrale (Portie: 3-5 portii pe zi, 1 portie avand aproximativ jumatate de cana)
Cele mai bune cereale integrale sunt acelea unde chiar putem sa vedem in pachet cereale sau bucati mari de cereale. Aceste alimente nu vor creste nivelul de zahar din sange asa cum fac produsele realizate din faina si zahar. Incercati orezul salbatic, orezul brun, orzul, quinoa, srotul, etc.


luni, 1 iulie 2013

Este uleiul din seminte de canepa un supliment bun pentru sanatate si frumusete? Dr. Weil crede acest lucru

Un comentariu:

Ce va imaginati atunci cand vedeti cuvantul „canepa” – hippie de moda veche in sandale din franghie si tricouri rupte? Sau faceti direct conexiunea canabis – canepa? Cu siguranta nu sunteti singurul care va imaginiati asa ceva, influentati poate de cei care considera ca este acelasi lucru intre canepa industriala si canabisul. Dar planta robusta, cu crestere rapida si rezistenta la pesticide – canepa – si-a facut loc in multe industrii – imbracaminte, izolare, biodiesel, ambalaje biodegradabile si chiar alimnete. In prezent un cunoscut cultivator de canepa vrea sa bea ulei din seminte de canepa in fiecare zi pentru a putea obtine acizii grasi esentiali organismului, dar este aceasta o idee buna?


Ei bine, celebrul Doctor Andrew Weil spune ca da.
„Daca americanii ar manca mai multe produse din canepa cred ca dezechilibrul de acizi grasi din dieta lor s-ar corecta. Cred ca vom vedea o scadere in bolile inflamatorii si...bolile de inima”.

Ce spune Dr. Weil se bazeaza pe faptul ca americanii mananca mai mult Omega 6, acizi grasi, comparativ cu aportul de acizi grasi Omega 3, in detrimentul sanatatii noastre. Evolutiv, oamenii ar fi putut avea un echilibru 1 la 1 de Omega 3 si 6. In prezent, ratia poate ajunge si in jurul valorii de 15 la 1. Asta se datoreaza faptului ca majoritatea alimentelor procesate pe care le consumam zi de zi contin acizi grasi polinesaturati din uleiuri vegetale, cum ar fi uleiul de porumb.

Unele surse de sanatate publica spun ca este bine sa mentinem o ratie de 4 la 1 de Omega 6 si Omega 3, altii insa recomanda ceva mai aproape de 2 la 1. Manitoba spun ca uleiul din seminte de canepa (disponibil fie fara pesticide sau versiuni ecologice) este o alegere sanatoasa – are un raport de 3,75 la 1. Ei sugereaza utilizarea uleiului in sosuri pentru salate sau chiar baute 1-2 linguri in fiecare zi. De asemenea, spun ca uleiul din seminte de canepa este foarte bun pentru „frumusete”.

De asemenea tot ei spun ca uleiul din seminte de in ar putea fi un supliment de dieta bun daca nu doriti uniformizarea raportului Omega 3 si Omega 6. Uleiul de in are un raport de 1 la 4 pentru Omega 6 si Omega 3. De asemenea, bun ar putea fi si uleiul de cod, mai ales pentru ficat, deoarece contine si Vitamina D care ajuta la o mai buna pastrare a acizilor grasi Omega in organism.

Insa daca doriti un organism santos si perfect echilibrat produsele din canepa sunt cele mai recomandate pentru dumneavoastra, fie ca ne referim la ulei, seminte decorticate, capsule sau alte produse din canepa.