luni, 2 decembrie 2013

Pudra de canepa – beneficii si utilizari

Pudra de canepa este obtinuta in urma procesului de presare a semintelor de canepa din care rezulta uleiul de canepa. Odata ce semintele sunt presate si uleiul este extras, produsul ramas contine mai mult de 25% proteine si este o sursa excelenta de fibre dietetice. Aceasta contine, de asemenea, pana la 35% din uleiul de seminte ramas in urma presarii oferind astfel si beneficiile pentru sanatate ale Omega 3 si Omega 6.

Semintele de canepa si in cazul acesta pudra proteica contin acizi grasi esentiali intr-un echilibru perfect organismul  uman de 3 la 1. Sunt de asemenea, o sursa bogata de opt aminoacizi esentiali pentru un corp sanatos pe care acesta nu ii poate produse singur.

Aminoacizii – acestia au o forma de lant ramificat si ajuta in crearea unui metabolism cu actiune rapida, care poate creste si mentine masa  musculara precum si pentru repararea muschilor dupa perioadele obositoare. Din acest motiv, proteina de canepa este ideala pentru persoanele active care doresc sa lucreze la construirea si mentinerea masei musculare.

Proteinele din sange – canepa este singura planta care ofera cele doua proteine foarte importante pentru organism numite: Edestina si Albumina. Acestea creeaza anticorpi pentru imbunatatirea sistemului imunitar si pentru a permite altor elemente nutritive sa fie absorbite mai repede.

Acizii grasi esentiali – proteina din canepa contine doua dintre mai bune grasimi de care corpul nostru are nevoie: Omega 3 si Omega 6 intr-un raport ideal pentru sanatatea umana.

Pudra proteica este usor de digerat, fara gluten, bogata in fibre si contine multe minerale necesare cum ar fi: calciu, magneziu, fosfor, potasiu, cupru, bor, fier, zinc, mangan, sulf si multe altele.

Asadar fie ca alegeti pudra proteica, semintele de canepa, uleiul sau chiar faina de canepa veti profita din plin de beneficiile oferite de aceasta planta minunata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu