luni, 9 decembrie 2013

Proteinele din canepa sunt o alternativa buna pentru cei ce doresc sa inlocuiasca proteinele de origine animala

Proteinele din canepa sunt unele dintre cele mai recente descoperiri in domeniul plantelor. Consumul de lapte din canepa sau chiar adaugarea pudrei de proteine din canepa in bauturi este o alternativa excelenta la proteinele animale sau chiar la cele din soia.

Un procent mare din canepa este reprezentat de proteina globulara
Ceea ce este cu adevarat unic la proteina din seminte de canepa este faptul ca 65% din aceasta proteina este Globulina Edestin. Edestin este o proteina din plante, iar globulina este una dintre cele mai importante proteine ce se gaseste in corpul nostru.
O alta proteina foarte importanta ce se gaseste in proteinele din canepa este albumina. Albumina si globulina sunt considerate proteine globulare.

Canepa are numeroase utilizari in gastronomie
Semintele de canepa sunt foarte bune pentru prepararea mancarurilor. Semintele de canepa pot fi transformate in pudra proteica, lasate la incoltit sau consumate crude. Din ele se mai poate face faina de canepa, lapte sau chiar ulei ce poate fi folosit la sosurile pentru salate sau maioneza.

Cum se prepara laptele de canepa
- Masurati aprox. o parte de seminte de canepa si 3-5 parti de apa. 
- Adaugati ingredientele in blender si amestecati-le timp de 2 minute.
- Strecurati pulpa (optional)
- Turnati laptele intr-un borcan, iar acesta se va pastra proaspat in frigider aproximativ 3 zile.
Pentru ca laptele sa fie mai aromat, puteti adauga zahar/indulcitor sau chiar vanilie.

Proteina de canepa poate fi de ajutor pentru sistemul imunitar
Proteina globulara ce se gaseste in canepa produce anticorpi ce ataca si neutralizeaza toxinele si virusii. 
Corpul nostru poate produce si singur aceasta proteina globulara, dar ii putem usura sarcina consumand direct aceasta proteina din canepa. Astfel, ea se poate transforma mai usor in hormoni si enzime de care corpul are nevoie.
Consumand alimente bogate in acest tip de proteina, corpului nostru ii va fi mult mai usor sa se protejeze de raceli, iar sistemul imunitar nu va avea de suferit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu