luni, 23 decembrie 2013

Ce trebuie sa cunoasteti despre alimentele organice?

Trecerea la alimentele organice
In trecut obisnuiam sa cumparam produse alimentare, fructe si legume uitandu-ne doar la pret si calitate. In prezent luam in considerare o multime de factori, cum ar fi: modul in care sunt crescute, daca sunt crescute la ferme sau nu si altele. Chiar si pentru alte produse cautam sa vedem procentul de grasimi saturate si nesaturate, pentru ca stim cu totii ca sanatatea este bogatia cea mai de pret a noastra. Acesta este motivul pentru care tot mai multi oameni aleg sa consume alimente organice indiferent ca pretul lor este mai crescut.

O varietate de produse agricole pot fi produse ecologic, inclusiv: cereale, carne, lactate, oua si alimente procesate.

Diferentele dintre alimentele organice si non-organice
Principala diferenta dintre aceste produse este data de procesul de crestere.

Alimentele non-organice
In vremurile de demult, inainte de al doilea razboi mondial, agricultura fara utilizarea de ingrasaminte si pesticide de sinteza a fost singura optiune pentru agricultori. Tehnologiile dezvoltate si descoperirea unor substante chimice  de catre agricultori cum ar fi: azotatul de amoniu (care a fost folosit ca munitie) care a devenit util si ca ingrasamant, sau organofosfatii folositi ca insecticid. In produsele non-organice  ingrasamintele sunt utilizate pentru cresterea productiei, si sunt folosite insecticidele pentru a controla antibioticele in cazul animalelor iar hormonii de crestere sunt folositi pentru a creste productia si pentru a preveni bolile.

Intrucat in alimentele organice sunt folosite ingrasaminte naturale cum ar fi: vegetale tocate sau gunoiul de grajd, acestea nu contin niciun fel de substante chimice potential daunatoare.

Probabil ca ati auzit multe despre faptul ca ingrasamintele sunt rele pentru planeta. Si totusi, alimentele ecologice sunt si ele cultivate cu ingrasaminte, insa acestea sunt ingrasaminte organice. Acest lucru inseamna ca ele nu au fost sintetizate sau modificate deloc. Atunci cand vedeti stiri sau articole despre pericolele ingrasamintelor folosite in agricultura trebuie sa stiti ca atunci se face referire doar la fertilizatorii sintetici.

Exista trei tipuri de etichete gasite pe alimentele organice:
1) Complet organic – ceea ce inseamna ca produsul alimentar este 100% organic;
2) Organic – ceea ce inseamna ca produsul alimentar poate fi 90% organic;
3) Contine ingrediente organice – ceea ce inseamna ca produsele, cum ar fi cerealele contin ingrediente organice si sunt 70% organice;

Asadar inainte de a cumpara alimentele ecologice verificati intotdeauna si etichetele.

Asadar parerea noastra este ca daca consumam alimente organice, bem numai apa curata si facem exercitii fizice regulat, atunci viata noastra ar trebui sa aiba un drum lung si sanatos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu