marți, 24 ianuarie 2012

Inghetata de canepa

Niciun comentariu:
Ingrediente:
• 1/2 cană seminţe decorticate
• arome (vanilie, sirop arţar sau miere)
• fructe: banane, piersici, caise sau fructe de pădure
 

Canah

Un comentariu:
Suntem primul procesator de seminţe de cânepă din România şi ne-am deschis oficial porţile în data de 16 mai 2007 prin inaugurarea fabricii din Salonta, jud. Bihor, construită prin derularea unui program Sapard de dezvoltare rurală.

“Canah” este un lovemark, a cărui poveste a început din pasiune pentru acestă plantă minune. Uleiul, capsulele, seminţele decorticate şi faina de cânepă sunt mai mult decât produse ambalate frumos, care tratează anumite probleme de sănătate; sunt alternativa unui mod de viaţă natural, sănătos şi plin de energie.

Semintele decorticate de canepa

Niciun comentariu:
Seminţele de cânepă sunt unul dintre cele mai nutritive alimente. Gustul lor este similar cu cel al seminţelor de pin şi de floarea soarelui, motiv pentru care pot fi folosite la prepararea unor gustoase şi hrănitoare salate.

Uleiul din seminte de canepa

Niciun comentariu:

Proprietăţile uleiului de cânepă sunt încă puţin cunoscute în România. În ţări precum Canada, Marea Britanie sau Germania el este folosit constant în alimentaţia naturistă, datorită raportului ideal de 3:1 între acizii graşi esenţiali omega 6 şi omega 3.


Canepa de-a lungul istoriei

Niciun comentariu:
Despre cânepă (Cannabis sativa L.) se ştie în general că este o specie de plantă ale cărei frunze şi flori conţin o substanţă chimică mai cunoscută sub numele de THC (acronimul de la tetra-hydro-cannabinol), care provoacă celui ce fumează sau ingerează planta o stare de euforie. Marijuana (cum este numit amestecul de frunze şi flori uscate ale plantei) este cel mai comun drog.

Majoritatea oamenilor nu ştiu însă că planta de cânepă poate fi şi extrem de utilă în... alimentaţie, fiind mai mult decât benefică pentru sănătate, dacă este folosită corespunzător. Aflaţi în continuare mai multe despre istoricul cultivării ei.